Informació general

Fundat al 1818, aquest establiment, amb 200 anys d'història, és la Herboristeria més antiga de Catalunya i un dels establiments comercials més antics de Barcelona.

El local va ser reformat al 1857, quan Isabel II va nombrar al seu fundador, Josep Vilà, "Herbolari de Cambra de S.M. la Reina" i "Proveidor de la Casa Reial". Les obres van ser encarregades a Francesc Soler i Rovirosa, un conegut pintor i escenògraf de teatre, que la va decorar amb motius d'estil vuitcentista i Isabelí. A la part superior hi ha una galeria amb pintures a l'oli, una mica enfosquides pel temps; així mateix, envoltant la botiga hi ha calaixets amb miniatures de paisatges a l'aquarel.la, i el sostre és de vidre pintat. Al centre del local hi ha una font de marbre on antigament s'hi conservaben sangoneres, coronada amb el bust de Carl Von Linné, naturalista suec creador de l'actual sistema de classificació de les plantes i considerat un dels pares de l'ecologia. La font va ser encarregada als germans italians Baratta Rossi que la van escolpir en marbre de Carrara i li van afegir espites de gas per iluminar tot l'establiment.

Aquest comerç és regentat per Trinitat Sabatés Orobitg, reconeguda com a Mestre Herbolaria Artesana per la Generalitat de Catalunya, va ser parcialment restaurat al 1997 amb l'ajuda de la Generalitat i està catalogat com a Bé cultural d'interès local (BCIL).